You are here

Pesupalloilu

Pesupalloilu syntyi 1990-luvun alussa, jolloin siitä ratkottiin maailmanmestaruuksia joinakin vuosina Kuoreveden Hallin kesäpäivillä. Lajin syntyaikoihin pesupallot olivat uusi ja ihmeellinen asia. Kovamuoviset, hieman sählypalloa, anteeksi, salibandypalloa, muistuttavat, kaksiosaiset pesupallot painoivat enemmän kuin nykyiset polypropeenipallot. Laji vaipui unholaan, kun keskeinen väline, pesurumpu halusi vanhuuden lepoon.

Uusi ja entistä ehompi laite löytyi, joten lajin uudelleen heräämistä ei enää mikään voinut estää. Lajin säännöt ja sydän ovat nyt tukevasti Santaskylässä.

Miten laji eroaa lähes samannimisestä ja alueella pelattavasta pesäpallosta? Eroja on paljonkin. Isoin ero on, että pesupalloilussa ARTISTI MAKSAA. Yleisö tulee paikalle ilmaiseksi ja pyykkärit lunastavat pelivälineensä pyykkituvasta. Muita eroja on mm. se, että pesupalloilussa on monta palloa, pesäpallossa vain yksi. Yhteistäkin on paljon. Erityisesti kotiyleisön railakas kannustus. Pesäpallon takalaitonta vastaa pesupalloilun epäpuhdas. Eli, vaikka pesupalloilu huipputasolla onkin huippu-urheilua, on se etäisesti sukua monelle Suomessa ja muuallakin harrastetulle liikuntamuodolle. Lukuun ottamatta eukonkantoa ja filateliaa.

2000-luvun ensimmäiset maailmanmestaruudet ratkottiin 13.7.2013 kylätalolla. Katso tulevista kisoista tarkemmin näiltä sivuilta. Paikalla on mahdollisuuksien mukaan myös lajin entisiä maailmanmestareita tai ainakin mitalisteja. Voit saada jopa nimmarin!